”REŢETA MINUNE” PRIN CARE SLĂBEŞTI ÎNTRE CRĂCIUN ŞI REVELION!

Cu adevărat o mare problemă sunt kilogramele în plus, în special pentru doamne, atunci când se apropie cu paşi repezi petrecerea de Revelion! După un Crăciun în care nu ai refuzat nimic de pe masă, e drept, era şi greu s-o fi făcut, te întrebi dacă-ţi vor mai veni hainele pe care ţi le-ai pregătit din timp pentru evenimentul de la trecerea dintre ani!

Release1.net vă vine în ajutor! Iată o reţetă minune, de doar trei zile, prin care ”arzi” kilogramele. Trebuie însă şi ceva voinţă, pentru că, după o perioadă în care ţi-ai făcut toate poftele, vine una cu un regim strict.

Marius Florentin, antrenor de fitness şi nutriţionist, ne dă câteva sfaturi pentru a scăpa de stratul adipos în cel mai scurt timp posibil.

”După ce ai mâncat tot ce ai avut poftă, ai putea să te gândeşti că, dacă sari peste câteva mese, poţi scăpa de kilogramele în plus, dar asta o să te facă doar mai înfometat şi mai lipsit de energie. Cel mai important este să CONTINUI SĂ MĂNÂNCI. Începe cu un mic dejun sănătos, bogat în proteine şi consumă alimente precum: ouă , brânză de vaci sau iaurt cu cereale inegrale, pentru a-ţi satisface pofta de mâncare. Mănâncă mai des! Oamenii care îşi păstrează greutatea de-a lungul anului tind să mănânce în medie de 5 ori pe zi. Mesele uşoare şi frecvente reduc pofta de mâncare, te energizează şi chiar îţi accelerează metabolismul”, ne-a spus Marius Florentin.

Pentru a scăpa de câteva kilograme în plus trebuie să avem mare grijă la ce mâncăm şi la cum mâncăm.Trebuie să renunţăm la alimentele cu foarte multe calorii, la dulciuri şi la sucurile acidulate.

“Redu aportul caloric, înlocuind sucurile acidulate şi chiar cele naturale cu apă plată sau ceai verde, iar dulciurile, snacksurile şi deserturile cu fructe, legume, carne slabă, lactate cu procentaj mic de grăsime şi cereale integrale. Elimină din dietă: produsele de panificaţie şi zaharurile simple. Atunci când tinzi să consumi multă sare şi zahăr, corpul reţine apă. Odată ce ajungi să elimini din ţesutul adipos, te vei simţi mai energic şi mai plin de viaţă”, este sfatul nutriţionistului.

Redu consumul de făinoase

Când vrei să slăbeşti rapid, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci este să renunţi la consumul de făinoase: pâine, paste, orez alb, pizza, produse de patiserie, covrigi, biscuiţi etc.

Mai mult, evită să combini făinoase cu carne, de exemplu friptură de porc cu pâine. Dacă mai adaugi şi o garnitură de cartofi, obţii un meniu care îţi sabotează dieta.

Consumă murături

Murăturile puse în casă sunt geniale de sărbători şi, chiar dacă nu îţi vine să crezi, ele te pot ajuta să slăbeşti. Murăturile în saramură conţin probiotice, bacterii benefice care reglează tranzitul intestinal, iar pe deasupra au şi puţine calorii: între 4 şi 17, în funcţie de mărimea legumei.